Näyttelynmatkamme alkoi Lahden linja-autoasemalta seitsemän ihmisen sekä seitsemän koirin voimin klo 4.45 perjantai-aamuna. Vuokraamamme bussi oli odotettua pienempi, mutta sopu sijaa antaa, ja lopulta saimme kaikki koirat, ihmiset ja tavarat tungettua bussiin.


Kuopiossa olimme puoli yhdeksän aikaan. Sää oli perus suomalainen näyttelysää eli vettä satoi taivaan täydeltä. Rokotusten tarkastusjono oli varmasti kaikkien aikojen pitkin. Siinä kaatosateessa jonotimme rokotustentarkastukseen noin puoli tuntia. Kun vihdoin ja viimein pääsimme näyttelyalueelle koko kenttä oli aivan kuravelliä, joka taas tuotti hieman vaikeuksia kärryjen vedolle. Mutta onneksi meillä oli näyttelyteltta mukana, jonka suojiin pääsimme sateelta ja loppupäivästä aurinkokin alkoi näyttäytymään. Lisäksi mieltä lämmitti reissussa olleiden koirien hyvä näyttelymenestys. Thai ridgeback Julius oli hienosti RYP 4, shiba Puppe oli ROP veteraani, ja pääsi BIS veteraani kehässä 8 parhaan joukkoon, shletti Elmo sai EH:n ja tiibetinspanieli Panda sai myöskin EH:n.

Näyttelypaikalta suunnistimme hostelli Hermanniin, jossa majoituimme viikonlopun. Hostelli oli oikein kodikas ja siisti. Ainut pieni ongelma oli yhteiset suihkut, joihin ajoittain oli hieman jonoa. 

Illalla kävimme yhdessä kaupassa ja McDonald’silla syömässä. Kaikki olivatkin raskaan näyttelypäivän jälkeen niin väsyneitä, että uni tuli aika äkkiä.

Lauantaina lähdimme hyvissä ajoin taas näyttelypaikalle. Tällä kertaa pääsimme vaivatta sisälle perjantaina saamiemme rannekkeiden ansiosta. Ja kiitos sään haltijalle, ilma oli mitä ihanteellisin näyttelysää eli ei ollut kovin kuuma, mutta aurinko jaksoi silti paistaa pilvien välistä. Päivä meni rattoisasti grillaillessa ja koirien kanssa kehässä pyöriessä. Taas meidän reissulaisilla oli hyvää menestystä. Julius ja Puppe olivat ROPeja. Jossu voissi kääpiövillakoira Safiiran kanssa nuoremmat junior handlerit, ja oli upeasti BIS2 junior handler. Kultainennoutaja Sandra sekä tiibetinspanieli Panda olivat molemmat hienosti EH3 sekä keskikokoinen villakoira Pate ja sheltti Elmo saivat EH:n.

Sunnuntain menimme taas näyttelypaikalle hyvissä ajoin. Näyttelyyn ei ollutkaan sunnuntaina ilmoitettu kuin kaksi reissussa ollutta koiraa. Puppe oli tapansa mukaan ROP veteraani, ja Panda sai H:n. Muilla oli aikaa käydä tutustumassa muiden rotujen kehiin ja käydä shoppailemassa. Kotimatkalle pääsimme neljän aikaan, ja takaisin Lahdessa olimme kahdeksan aikaan.

 

Kiitokset kaikille mukana olleille. Seuraavaa näyttelyreissua taas odotellessa.