Lahdessa järjestetään joka heinäkuu Tanssiva Lahti tapahtuma, jonka yksi suosituimmista tanssiesityksistä on koiratanssi. Tanssiva Lahti tapahtumassa vierailee kolmen päivän aikana noin 12 000 ihmistä eli noin 4000 ihmistä per päivä. Olin jo viime vuonna thai ridgebackini kanssa esiintymässä tapahtumassa, ja tänä vuonna kun keväällä taas kutsu kävi, niin päätin että otan haasteen vastaan ja menenkin koiratanssiesitykseen silkkiterrieri pentuni kanssa. Tästä alkoikin sitten kova treenaaminen, mutta Robin osoittautui onneksi todella nopeaksi oppimaan uusia asioita. Ja koiratanssisahan pääasiana on iloinen tekeminen ohjaajan kanssa, ei niinkään ne hienot temput.

1771355.jpg

Sunnuntai on Lahti Tanssii tapahtumassa tarkoitettu pääasiassa lapsille, joten paikalla oli paljon lapsiyleisöä, ja katsojia oli yhteensä varmasti monia satoja. Juontaja kertoi meille että koiratanssiesitys on tapahtuman kysytyimpiä esityksiä.

 1771360.jpg

Jokainen esiintyjä oli valmiiksi kirjoittanut koirastaan pienen kertomuksen, joka luettiin ennen esiintymistä. Esiintyviä koirakoita oli yhteensä 9. Meillä oli Robinin kanssa musiikkina Jöröjukkarock. Musiinkin valinnassa koiratanssiesitykseen tulee kiinnittää huomiota, että musiikin rytmi sopii koiralle, kappaleessa tulee olla rytmivaihteluita eikä kappale saa olla kovin pitkä eli noin 2 minuuttia on hyvin pituinen koiratanssiesitys. Itse lisäksi aina mietin, mikä puvustus sopii esitykseen. Olimme molemmat Robinin kanssa sonnustautuneet jöröjukiksi eli itselläni oli grillihiilipussissa käytetty pusero, hieman reikäiset housut ja tupeerattu tukka. Robinille tehtiin hieno rokkitukka eli tupeerasin päähän irokeesin.

 1771362.jpg

Vaikka oli todella kuuma päivä, Robin jaksoi jopa yli odotusteni tanssia mallikkaasti Jöröjukkarockin. Reippaaseen esiintymiseen saattoi hieman myös taskussani olevat pekonikuutiot. Esityksen jälkeen saa aina monta kuukautta jälkeenpäin kuulla, että eikö tuo ole se koiratanssikoira. Voin siis sanoa omistavani yhden Lahden julkkiskoirista.